Un studiu întreprins de către cercetătorii de la Universitatea Catolică din Roma a scos la iveală rezultate surprinzătoare.

Persoanele avide de informaţii şi care citesc cu nesaţ publicaţiile print sau online se bucură de o stare mult mai bună de sănătate, şi chiar de o viaţă mai lungă, potrivit  studiului întocmit de către specialiştii italieni.
Cercetarea a fost efectuată nu demult de către cercetătorii de la Universitatea Catolică din Roma, după cum nota Daily Mail.

Rezultatele lor arată că persoanele care au o legătură de durată cu informaţiile mass-media (ziare, reviste, televizor sau Internet) au şi o dietă mai sănătoasă, decât persoanele care se informează mai puţin. Pe durata studiului realizat pe un eşantion de peste 1.000 de adulţi, cercetătorii au analizat legătura între gradul de expunere a subiecţilor respectivi la informaţie şi obiceiurile alimentare ale acestora.

Dietă şi citit

S-a constatat că persoanele cele mai interesate de informaţie aveau şi dietele cele mai sănătoase, ele preferând fructele, legumele şi peştele, alimente care reduc riscul instalării obezităţii, a bolilor cardiovasculare şi a cancerului.
"Ne-am concentrat pe obiceiurile alimentare, în special pe dieta mediteraneană. Rezulatatele studiului au arătat faptul că persoanele cu mare expunere la informaţiile date de diferite surse mass-media au fost şi cele care aveau obiceiuri alimentare asemănătoare dietei mediteraneene. Această dietă este cea mai eficientă pentru reducerea riscului de boli cronice şi degenerative", a afirmat coordonatorul studiului, profesorul Americo Bonanni.

Sursa

"Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
Michel de Montaigne
"Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
admin@amfms.ro