Medicii de familie bucureşteni vor avea de distribuit în jur de 200.000 de carduri de sănătate, ai căror destinatari nu au fost găsiţi la domiciliu, a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB), Cristina Călinoiu.

Medicii de familie au anunţat, luni, că refuză categoric distribuirea cardurilor naţionale de sănătate care au fost returnate după ce nu au fost găsiţi la domiciliu destinatarii.

La rândul lui, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, a atenţionat că distribuirea cardurilor rămase ar putea să reprezinte o condiţie la semnarea contractului de servicii pe anul 2015.

"Vrem ca din 1 februarie 2015 utilizarea cardului naţional de sănătate să fie obligatorie în întregul sistem sanitar, respectiv medic de familie, spital, farmacie. Pentru aceasta solicităm sprijin tuturor furnizorilor de servicii medicale care se află în contract cu casele de asigurări de sănătate. S-ar putea ca distribuirea cardurilor rămase să fie şi o condiţie la semnarea contractului-cadru", a mai spus preşedintele CNAS.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro