Norme Coca 2023 - 2024

Dezvoltarea asistenței medicale în pediatrie și pentru nou-născuți, a asistenței medicale pentru marii arși și alte patologii majore, îmbunătățirea tratamentului în oncologie și pentru boli rare, creșterea calității serviciilor de îngrijiri și urgențe în perioada critică și post-critică, dar și dezvoltarea medicinei preventive și educației medicale a populației sunt principalele obiective strategice globale ale Ministerului Sănătății în acest an.

În ceea ce priveşte procesele interne, Ministerul Sănătății și-a propus pentru anul acesta îmbunătățirea tratamentului unor afecțiuni oncologice și hepatitei, prevenirea infecțiilor nosocomiale, dezvoltarea programelor naționale de sănătate publică, potrivit documentului publicat pe site-ul Guvernului.

De asemenea, MS are ca obiective reorganizarea funcțională a instituției și a unităților subordonate, dar și reorganizarea rezidențiatului.

Asigurarea resurselor financiare pentru îndeplinirea obiectivelor strategice ale Ministerului Sănătății, dar și îmbunătățirea cadrului legislativ în domeniu se numără printre priorități.

Guvernul a dat publicității, vineri, prioritățile strategice și planurile de acțiuni sectoriale pentru fiecare minister în 2016.

priritatile ms

HARTA STRATEGIEI

PLAN STRATEGIC

 

extrase din site Guvernul Romaniei

 

 

 

Sursa

 

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro