Medicii pediatri din România întâmpină mari probleme atunci când îi tratează pe copii. Diagnosticarea și tratarea micuților este îngreunată de lipsa unui document în care să fie trecute toate informaţiile despre starea lor de sănătate.

Deputatul PSD, Cosmin Necula, intenționează să rezolve această problemă printr-un proiect legislativ. El a depus un proiect de lege prin care cere Ministerului Sănătăţii, ca începând cu prima zi de naştere copiii să primească un carnet de sănătate, în care să fie trecute toate informaţiile despre nou născutul, act cu care părinţii se vor prezenta la medicul de familie, care, la rândul său, va nota toate intervenţiile medicale pe care le va suporta copilul, notează .

"Eu am fost confruntat cu această problemă, când am fost nevoit să-mi duc copilul de urgenţă la spital, iar medicul de acolo mi-am cerut nişte date pe care eu nu le ştiam exact. Atunci mi-a venit ideea să fac un proiect de lege, prin care să i se dea fiecărui părinte un carnet care să conţină toate informaţiile despre starea de sănătate a copilului său, de la ieşirea din maternitate şi până la împlinirea vârstei de 18 ani. Nu este posibil ca un câine să aibă un astfel de carnet iar copii să fie lipsiţi de un astfel de document esenţial atunci când au probleme de sănătate", a spus deputatul social democrat. Potrivit deputatului Necula, un astfel de carnet va costa 10 lei, bani pe care îi vor plăti părinţii direct la maternitate atunci când bebeluşul va fi externat. TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:

Sursa:http://m.evz.ro/news/1065250

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro