Norme Coca 2023 - 2024

Municipalitatea va dispune o serie de măsuri în zona Cicoare din cartierul Alexandru cel Bun.

Iniţiativa Primăriei vine după ce au fost semnalate o serie de probleme ce ţin atât de sănătatea publică, cât şi infracţionalitatea din această parte a oraşului. „Ne gândim să înfiinţăm un dispensar pentru copiii din zonă, cu medic de familie care să înceapă să facă o evidenţă foarte clară, casă cu casă, care este contactul lor cu mediul sanitar românesc. De asemenea, avem în vedere înăsprirea acţiunilor de patrulare astfel încât infracţionalitatea să scadă“, a declarat viceprimarul Mihai Chirica.

Potrivit acestuia, în zona ştrandului municipal va fi înfiinţat un punct permanent cu apă potabilă, având în vedere că cea mai mare parte a familiilor care stau în zonă nu au o sursă de apă potabilă verificabilă, indiferent dacă locuiesc legal sau ilegal. „Reţeaua de apă şi sistemul de canalizare au fost extinse în zonă, dar nu acoperă toată suprafaţa. O parte din cetăţenii de acolo şi-au făcut racorduri de apă, la canalizare, dar sunt cei de pe şes care nu se pot racorda din motive tehnice. E o chestiune de sănătate publică şi vrem să ne implicăm împreună cu direcţia de resort“, a mai Chirica.

Discuţiile privind situaţia din zona Cicoare au demarat încă de săptămâna trecută, fiind vorba de un parteneriat între Primărie, Direcţia de Sănătate Publică şi Crucea Roşie.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro