Veşti proaste pentru cei care nu au venituri deoarece noul cod fiscal vine cu noi obligaţii pentru contribuabilii gorjeni.

Noul cod fiscal vine cu obligații proaspete și pentru contribuabilii gorjeni, iar vestea nu este tocmai bună pentru cei care nu realizează venituri.

Dacă până acum plata asigurarii sociale de sanatate a persoanelor fizice ce nu aveau venituri, dar vroiau să devină asigurați era optionala, potrivit Ministrul Sănătății ,de la 1 ianuarie 2016 toți românii vor contribui obligatoriu la bugetul Sănătății, indiferent dacă au venituri sau nu.

Conducerea CJAS Gorj spune că până la publicarea normelor metodologice nu se cunoaște exact cum se vor plăti aceste obligații și cum se va aplica noul cod fiscal. Conducerea CJAS Gorj explică faptul că se așteaptă normele metodologice de aplicare a noului cod fiscal ce va intra în vigoare cu 1 ianuarie 2016.

Aplicarea se va face de către ANAF, dar modalitatea nu se cunoaște încă. Una din explicații pentru o astfel de măsură, ar putea fi că legiuitorul are în vedere impozitarea veniturilor la negru.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro