Norme Coca 2023 - 2024

PERCHEZIȚII la CAS Sălaj și la două spitale private. Procurorii vorbesc de FRAUDAREA contractelor cu Casa

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj efectuează acte de urmărire penală ce vizează fraude comise în dauna Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Sălaj în derularea raporturilor contractuale cu Centrul de recuperare, tratament şi îngrijire „Acasă”, respectiv Policlinica Salvosan Ciobanca din Zalău. Ar fi vorba, se pare, despre internări fictive, decontate de Casa de Asigurări.

Potrivit informațiilor prezentate, până în acest moment, de procurori, pentru documentarea fraudelor, vineri, 27 februarie, la sediul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Sălaj, al Centrului de recuperare, tratament şi îngrijire „Acasă”, la locuinţele suspecţilor B.L. şi R.I.V. şi la Policlinica Salvosan Ciobanca au avut loc mai multe percheziții. Acțiunile au avut loc în baza mandatelor de percheziţie emise de către judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Zalău, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj beneficiind de sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Sălaj şi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Sălaj – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi de sprijinul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi „Voievod Gelu” Sălaj.

”În cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspecţii B.L. şi R.I.V., cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată şi uz de fals în formă continuată”, precizează procurorii.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Policlinica Salvosan Ciobanca și Centrul de recuperare, tratament şi îngrijire „Acasă” sunt singurele instituții spitalicești private cu paturi din Sălaj.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro