Medicii de familie aflaţi în relaţii contractuale cu CJAS au de încasat bani în urma regularizării serviciilor medicale primare pe trimestrul al- III-lea * până la sfârşitul lunii noiembrie medicii de familie vor afla dacă vor plăti valoarea reţetelor eliberate pentru pacienţii care figurau internaţi .

vaccinare

Medicii de familie aflaţi în relaţii contractuale cu Casa Judeţeană de Asigurări Sociale de Sănătate (CJAS) Iaşi vor primi până la sfârşitul lunii noiembrie suplimentării de fonduri reprezentând regularizarea serviciilor medicale primare pe trimestrul al III-lea din acest an.
Conform datelor centralizate de reprezentanţii CJAS, cei 450 de medici aflaţi în relaţii contractuale cu CJAS au de primit sume între 350 de lei şi 3.657 de lei.

 „Regularizarea în cazul medicilor de familie a fost generată de sistemul informatic unic integrat ca urmare a validării definitive a asiguraţilor înscrişi pe liste şi a serviciilor medicale raportate în cadrul trimestrului al III-lea”, a precizat ec. Robert Dâncă, directorul general al Casei Judeţene de Asigurări Sociale de Sănătate Iaşi.

CJAS soluţionează contestaţiile pentru reţetele eliberate pentru bolnavii internaţi

Tot până la sfârşitul lunii noiembrie, reprezentanţii CJAS vor soluţiona şi contestaţiile în cazul medicilor de familie care au plătit valoarea reţetelor eliberate pentru pacienţii care figurau internaţi. Reamintim că numeroşi medici de familie şi cea mai mare parte a spitalelor ieşene sunt bune plată, în urma unui audit efectuat recent de Curtea de Conturi Bucureşti şi Camera de Conturi Iaşi la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS). Conform raportului de control, medicilor de familie dar şi medicilor specialişti din majoritatea spitalelor ieşene li se impută valoarea reţetelor eliberate pentru pacienţii care figurau internaţi.

Neoficial, CJAS are de recuperat de la medicii de familie şi de la spitale peste 600.000 de lei. (Cristina Mihăilă)

***

450 de medici de familie au de primit de la CJAS Iaşi sume între 350 de lei şi 3.657 de lei

Sursa 

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro