Norme Coca 2023 - 2024

Salariile medicilor şi ale asistentelor ar putea creşte de la 1 iunie, speră ministrul Sănătăţii. Condiţia este ca parlamentarii să aprobe proiectul de lege în aceast sens. Nicolae Bănicioiu vine cu această propunere pentru că, în opinia lui, principala problemă a sistemului medical sunt tocmai salariile mici, din cauza cărora cei mai buni oameni pleacă în străinătate.

Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătății: Dacă nu trecem această lege, nu o să mai avem medici în România. Ar putea trece până la 1 iunie cel târziu. Asta înseamnă că medicul va avea posibilitatea să aibă și consultații private, după orele de program și după ce-mi asigură garda în sistemul public. În momentul ăla, consultații private înseamnă venit suplimentar.

Veniturile și ale medicului rezident și ale asistentei și infirmierei, până la chirurgul de mare performanță, trebuie să fie comparabile cu veniturile Europei.

Cât ar trebui să câştige un medic rezident astăzi în România? Undeva cât e salariul meu ca ministru, undeva la 50 de milioane (5.000 lei, n.r.).

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro