Norme Coca 2023 - 2024

Cat costa eliberarea adeverintei de asigurat? Tarifele au fost stabilite de Casa Nationala de Pensii Publice

Cei care solicita eliberarea adeverintelor care atesta calitatea, venitul asigurat si/sau stagiul de cotizare realizat vor plati un tarif de 15 lei, potrivit avocatnet.ro. Acelasi pret va fi platit de asigurati si pentru eliberarea certificatului privind stagiul de cotizare in sistemul public de pensii. Pentru eliberarea acestor documentele, tariful se percepe pentru fiecare certificat, respectiv pentru fiecare adeverinta.

Se va percepe un singur tarif, de 15 lei, in situatia in care asiguratul/beneficiarul de drepturi de asigurari sociale solicita, prin aceeasi cerere, mai multe certificate privind stagiul de cotizare si punctajul anual realizat in sistemul de pensii sau adeverinte care atesta calitatea, venitul asigurat si/sau stagiul de cotizare realizat.

Mai mult decat atat, solicitantul va plati tot un singur tarif, de 15 lei, si in situatia in care a desfasurat activitate in doua sau mai multe judete si solicita adeverintele amintite la o singura casa teritoriala de pensii, desi un asemenea document trebuie eliberat si de o alta casa de pensii (alta decat cea sesizata prin cerere).

In ceea ce priveste eliberarea adeverintelor care contin informatii necesare executarii silite, solicitate de catre executorii judecatoresti, pentru acestea trebuie achitat un tarif de 17 lei.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro