Norme Coca 2023 - 2024

Persoanele care nu se spală pe mâini după ce merg la WC contaminează locul în care muncesc şi mâncarea pe care o mănâncă cu microbii colectaţi de la toaletă. Mai jos puteţi vedea un videoclip din care puteţi observa cum se face transferul microbilor de la toaletă pe mâncare.

 

Simplul gest că nu ne spălăm pe mâini după ce folosim toaleta ne afectează nu doar sănătatea noastră, ci şi pe a celor din jur. Dr. Lisa Ackerley, profesor la Universitatea din Salford, a vorbit despre riscurile la care ne expunem dacă nu respectăm această regulă de igienă, notează Daily Mail.

Specialista spune că microbii care se află în WC s-ar putea să ajungă pe tastatura noastră sau chiar pe alimentele pe care le mâncăm dacă nu ne spălăm pe mâini după ce am fost la toaletă.

Dr. Ackerley precizează că în momentul în care tragem apa la WC, microbii din vasul de toaletă se împrăştie pe lucrurile din jur, precum capacul WC-ului, hârtia igienică şi chiar clanţa de la cabină. În cazul în care nu ne spălăm pe mâini nu facem nimic altceva decât să răspândim microbii peste tot pe unde mergem şi, mai mult, îi contaminăm şi pe ceilalţi din jurul nostru.

FOTO: Daily Mail // Pe tastatura de la calculator se găsesc 7.500 de bacterii

Pentru a evita contaminarea, dr. Ackerley recomandă ştergerea colacului de WC cu un şerveţel antibacterian, înainte de utilizare, şi dezinfectarea mâinilor după folosirea toaletei. De asemenea, şi simpla spălare pe mâini este un mijloc eficient de a opri răspândirea germenilor patogeni. Spălaţi-vă timp de 20 de secunde şi uscaţi-vă bine mâinile cu un prosop de hârtie, recomandă dr. Ackerley.

De altfel, numeroase suprafeţe din spaţiile de lucru sunt pline de germeni infecţioşi – bacterii şi virusuri: tastaturile pot avea aproximativ 500 microorganisme pe cm pătrat, iar un mouse în jur de 300 de germeni pe centimetru pătrat. Dacă mâncaţi la birou fără a vă spăla pe mâini în prealabil, transferaţi aceste organisme în gură.

În clipul de mai jos puteţi vedea cât de uşor se transferă microbii de pe o suprafaţă pe alta, dar şi del a o persoană la alta. De asemenea, în imagini se poate vedea şi cât de contaminat este biroul şi obiectele care se află pe el.

 

Expert's guide to preventing the journey of germs

 

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro