Norme Coca 2023 - 2024

Pacienții care și-au primit cardurile au venit cu ele la medicii de familie. De la 1 mai niciun serviciu medical nu va mai fi decontat în lipsa cardului național de sănătate.

La Galați au fost tipărite 408.000 de carduri. majoritatea asiguraților le-au primit prin poștă.

Totuşi, un număr de 45.000 de carduri de sănătate au fost returnate la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi. "Aproximativ 6.000 dintre aceste carduri au fost deja înmânate posesorilor, în special celor din municipiul Galaţi. Pentru asiguraţii din mediul rural, în jur de 50 de medici de familie din respectivele localităţi au fost de acord să distribuie ei cardurile, pentru ca pacienţii să nu mai fie nevoiţi să vină până la Galaţi", a precizat dr. Elena Vrabie, preşedintele CJAS Galaţi.

Dintre cei 250 de medici de familie aflaţi în relaţii contractuale cu CJAS Galaţi, doar 52 au în prezent cititoare de carduri. Medicii de familie se plâng că activarea unui card de sănătate durează circa un sfert de oră sau mai mult și că acest timp ar putea fi alocat pacientului. Potriovit acestora sistemul SIUI funcționează greu atunci când nu este blocat.

"Trebuie spus din nou că acest document nu este un instrument de sănătate, ci doar un instrument de validare a calităţii de asigurat.

Pentru activarea fiecărui card se pierd în jur de 15-20 de minute.

Timpul acesta ar putea fi alocat pacientului. Am venit luni dimineaţă la cabinet şi, când să intru în SIUI, platforma era blocată. Mai mulţi colegi au semnalat aceeaşi problemă. Sper ca lucrurile să se îmbunătăţească în lunile următoare", a explicat dr. Dumitru Mărăşescu, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie Galaţi.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro