Autor Cristiana Sabau      Sursa

 

Serviciul de Ambulanţă „Filantropia Ortodoxă” primeşte, începând din iulie şi până în decembrie, circa 60.000 de lei de la bugetul asigurărilor de sănătate ca să transporte persoanele care vor să fie internate în spital şi care nu necesită supraveghere medicală intensă. Lunar sunt alocaţi în medie 10.000 de lei.

Serviciul de Ambulanţă „Filantropia Ortodoxă” funcţionează din decembrie 2015 cu o maşină concesionată de organizaţie de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Cluj pentru doi ani de zile.

„Ideea am luat-o de la Cluj unde funcţionează nouă servicii de ambulanţă private. Ştim cu toţii că Serviciul Judeţean de Ambulanţă dă prioritate urgenţelor, cazurile de acest fel pe care vrem să le deservim noi fiind pe ultimul lor. Încercăm să întregim activitatea serviciilor noastre medicale în judeţul Bistriţa-Năsăud prin serviciile medicale peMarius Pinticancare le desfăşurăm şi l-am gândit ca o întregire a purtării de grijă a  Bisericii către cei nevoiaşi, către cei care se află în situaţii de dificultate şi mă refer la cazurile medicale şi sociale. Serviciul va funcţiona bazându-se pe transportul pacienţilor care nu necesită asistenţă specializată, mai precis va veni în sprijinul persoanelor care vor să fie internate în spital şi care nu necesită supraveghere medicală intensă”, a declarat pentru Timp Online pr.  Marius Pintican, preşedintele Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Bistriţa-Năsăud (foto dreapta).

Tot atunci, preşedintele director general al Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate Bistriţa-Năsăud, Camelia Ilişuan, a declarat că de anul acesta pot fi decontate şi serviciile de transport.

„Asociaţia Filantropia Ortodoxă are un contract cu CJAS pe îngrijiri la domiciliu. În ce priveşte apariţia acestor servicii private, mi se pare o idee bună. Noi, în judeţ, nu prea stăm bine la capitolul acesta şi, cu cât sunt mai multe entităţi care fac lucrul acesta, cu atât mai bine”, a spus Camelia Ilişuan.

La sediul Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Bistriţa funcţionează un dispecerat, iar cei care doresc pot apela direct organizaţia la numărul de telefon 0363 107 076. Persoanele asigurate şi cazurile sociale nu sunt obligate să plătească nimic în baza contractului cu CJAS, iar restul achită o taxă modică.

Asociația Filantropia Ortodoxă, filiala Bistrița-Năsăud a fost înființată în 2012. Asociația a deschis la Cușma și la Maieru două centre rezidențiale pentru persoane vârstnice, un serviciu de îngrijiri medicale la domiciliu pentru întreg județul, iar la Bistrița un centrul de zi, aflat sub ocrotirea Sfântului Simion, cantina socială „Sfânta Filofteia” și cabinetul Medico-Social „Sfinții Apostoli Petru, Pavel și Andrei”.

"Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
Michel de Montaigne
"Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
admin@amfms.ro