Autoritățile medicale din Serbia monitorizează 708 persoane posibil infectate cu Ebola, a anunțat Ministerul Sănătății. În acest timp, un ceh întors recent din Liberia cu simptome de Ebola este testat într-un spital din Praga. Un cetățean britanic cu simptome ale virusului Ebola a murit joi în Macedonia.

Autoritățile medicale sârbe monitorizează 708 persoane posibil infectate cu Ebola, a anunțat Ministerul Sănătății, menționând că 92 de persoane dintre cele monitorizate au sosit recent din zone infectate. Pentru a preveni pătrunderea virusului pe teritoriul Serbiei, au fost luate toate măsurile de precauție, în concordanță cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății.

De asemenea, au fost intensificate eforturile pentru asigurarea de echipament de protecție suplimentar, după înregistrarea primului caz de Ebola în Europa, raportat în Spania, a precizat ministerul sârb.

În acest timp, un ceh întors recent din Liberia cu simptome de Ebola este testat într-un spital din Praga.

Bărbatul, în vârstă de 56 de ani, care a călătorit recent din Liberia, a fost izolat în spital, iar probele prelevate au fost trimise la un laborator din Berlin, urmând ca vineri să fie cunoscute rezultatele, a precizat purtătorul de cuvânt al spitalului.

Starea de sănătate a asistentei din Spania s-a înrăutățit joi, un număr total de șapte persoane fiind izolate la Madrid.

Un cetățean britanic cu simptome ale virusului Ebola a murit joi în Macedonia. Autoritățile au anunțat că hotelul unde acesta a fost cazat a fost sigilat.

De asemenea, un alt cetățean britanic și personalul hotelului au fost izolați, informează Reuters.

Britanicul decedat sosise din Marea Britanie la 2 octombrie, iar joi după amiază (9 octombrie) s-a prezentat la spital, murind câteva ore mai târziu, a precizat un oficial din Ministerul macedonean al Sănătății. Dr. Jovanka Kostovska, membră în comisia pentru boli infecțioase din cadrul ministerului, a spus că bărbatul avea febră, vărsături și hemoragie internă și că starea lui s-a deteriorat rapid.

Pe fondul temerilor că boala se poate răspândi în Europa, Kostovska a declarat într-o conferință de presă că ”acestea sunt, toate, simptome ale Ebola, ceea ce ridică suspiciuni cu privire la acest pacient”. Sânge și probe de țesuturi vor fi trimise în Germania pentru teste.

Deși autoritățile medicale nu au confirmat că pacientul a murit de Ebola, ca o măsură de precauție, pe baza protocolului impus de Organizația Mondială a Sănătății, au fost luate toate măsurile ca și cum pacientul suferea de o boală foarte contagioasă, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului.

Nu este clar dacă bărbatul a călătorit recent în Africa de Vest, unde Ebola a ucis aproape 4.000 de oameni din luna martie, în cea mai mare epidemie înregistrată.

Autoritățile macedonene nu au făcut publică identitatea britanicului, precizând doar că este născut în 1956.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro