Norme Coca 2023 - 2024

Sursa telegrafonline.ro

România are la dispoziție pentru Sănătate 320 de milioane de euro din fonduri europene, în perioada 2014-2020, iar 150 de milioane de euro sunt alocate pentru cele trei spitale regionale, de la Cluj, Iași și Craiova, a declarat, joi, la TVR1, comisarul european pentru Politică Regională, Corina Crețu. "S-a ridicat deja condiționalitatea ex-ante pe Sănătate. Eu cred că în ceea ce privește fondurile europene în acest domeniu — deși încă mai avem situații atât de grave în spitale — s-au făcut progrese notabile, dacă vorbim de infrastructură. Din păcate, banii sunt destul de puțini. Sunt depuse deja proiecte pentru renovări de spitale, secții ambulatorii, unități de urgențe, centre socio-medicale. Practic, România are o strategie națională privind sănătatea publică pe care este obligată să o pună în aplicare", a spus Crețu.

În ceea ce privește termenul la care vor fi predate studiile de fezabilitate pentru cele trei spitale regionale, comisarul european a precizat că există asigurări de la Banca Europeană de Investiții (BEI) pentru martie 2018. Întrebată dacă se pot angaja fonduri europene pentru renovarea Institutului Cantacuzino, comisarul european a răspuns:

Citeste mai departe

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro