Norme Coca 2023 - 2024

Şase instituţii publică cifre diferite pentru numărul de salariaţi din România: între 4,3 şi 6,5 milioane de persoane. Cea mai mare anomalie se reflectă însă în diferenţele dintre statisticile sala­riaţilor asiguraţi la Casa de Sănătate şi cele ale asiguraţilor din sistemul naţional de pensii: 4,5 milioane de angajaţi plătesc contribuţia la pensie şi 6,5 milioane la sănătate.

Câţi angajaţi existau în România la finalul lui 2013

    - 6.553.447 de persoane este numărul de salariaţi conform bazei de date a Agenţiei Naţionale pentruAdministrare Fiscală (inclusiv persoanele care obţin venituri din salarii din străinătate, dar care desfăşoară activităţi aici, precum şi persoanele din misiunile diplomatice), potrivit datelor obţinute de Blo­cul Naţional Sindical (BNS).

    - 6.483.600 de persoane erau asigurate în sistemul naţional de sănătate în 2013, potrivit datelor Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), obţinute de BNS.

    - 6.279.000 de persoane aveau statut de salariat în trimestrul patru al anului 2013, potrivit cercetării în gospodării AMIGO realizate de Institutul Naţional de Statistică (care include angajaţii „la negru“ şi pe cei din forţele armate).

    - 6.039.261 este numărul total de participanţi la sistemul de pensii private obligatorii (pilonul II) din decembrie  2013, din care 3.716.892 sunt participanţii pentru care se plătesc lunar contribuţiile la pilonul II, potrivit datelor Asociaţiei pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR).

    - 5.076.512 este numărul de salariaţi activi (pentru care se plătesc taxele şi contribuţiile sociale „la zi“ de către angajatori) aflaţi în evidenţele Inspecţiei Muncii la 31 decembrie 2013.

    - 4.480.635 este numărul de asiguraţi din sistemul Casei de Pensii în decembrie 2013, care cuprinde asiguraţii cu contracte de muncă cu normă întreagă ce figurează în declaraţiile privind evidenţa nominală a asiguraţilor transmise de angajatori.

    - 4.328.000 este numărul de salariaţi din decembrie 2013, publicat de Ministerul Muncii pe baza datelor din buletinele statistice lunare ale Institutului Naţional de Statistică (unde nu sunt incluşi angajaţii din firmele cu mai puţin de 4 salariaţi).

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro