Prefectul de Argeş vrea şi demisia directorului Direcţiei de Sănătate Publică din judeţ: „Pentru modul cum a comunicat şi a gestionat aceasta criza, solicit demisia de onoare a doamnei director Sorina Hontaru din funcția de director DSP AG - solicit demisia conducerii Spitalului de pediatrie pentru modul în care a gestionat situaţia”.

Sorina Honţaru, directorul DSP Argeş: „Sunt numită de Ministerul Sănătăţii. (Dumneavostră nu vă daţi demisia?) Deocamdată nu, pentru că în momentul când voi primi ok-ul de la Ministerul Sănătăţii voi face acest lucru”.

Conducerea şi medicii Spitalului de Pediatrie din Piteşti au reacţionat.

Marlen Petcov, medic chirurg la Spitalul de Pediatrie Piteşti: „Ne-am gândit să ne dăm demisia. Eu am fost ieri la casa de pensii şi mi-am depus dosarul să mă pensionez anticipat. Am muncit o viaţă, am salvat atâţia copii şi am tratat atâţia copii şi nu vreau acum la final de cariera să sjung în altă parte, motiv pentru care mi-am depus dosarul de pensionare deşi nu am vârsta”.

Lucian Matei, medic pediatru la Spitalul de Pediatrie Piteşti: „Dacă continuă cu presiunea şi teroarea asta ne vom da demisia în bloc şi să vedem cine mai lucreaza. Ministrul ne-a transformat într-o ţintă”.

Dacă directorii spitalului de pediatrie nu vor da curs cererii ministrului Sănătăţii, decizia înlăturării lor va putea fi luată de Consiliul de Administraţie al unităţii medicale. Din el fac parte pe lângă managerul spitalului, reprezentanţi ai Consiliului Judeţean, ai Direcţiei de Sănătate Publică, dar şi ai Colegiului Medicilor şi ai Ordinului Asistenţilor. Demiterea trebuie făcută însă în baza unor documente care să ateste abateri grave.

Ministrul sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, a anunțat într-o conferință de presă susținută la spitalul Marie Curie că s-a identificat cauza îmbolnăvirii bebelușilor internați în ultimele zile. Este vorba de o tulpină a bacteriei E.coli. Și șefa secției de Nefrologie de la Marie Curie, Mihaela Bălgrădean, a confirmat că verotoxina, care indică prezența acestei bacterii, a fost izolată în probele de coprocultură prelevate de la copii.

„Consecutiv întâlnirii de azi cu specialiștii europeni s-au identificat cauzele îmbolnăvirii, respectiv o tulpină de E.coli. Reiau mesajul legat de prevenție, respectiv achiziționarea alimentelor din surse autorizate, cum ar fi produse pasteurizate, spălarea corespunzătoare a fructelor și legumelor, tratamentul termic al alimentelor când se impune”, a spus ministrul sănătății.

„Am organizat întâlnirea de azi cu ANSVSA, li s-au transmis toate informațiile și vor demara o anchetă. În ce privește situația conducerii DSP Argeș, se derulează oanchetă a Corpului de control. Șeful Corpului a venit de la Timișoara, începe o anchetă. Am stabilit ca termen 4 martie pentru finalizarea anchetei”, a anunțat ministrul Cadariu.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro