Norme Coca 2023 - 2024

UPDATE 17.:00 În presa locală au apărut deja informații legate de ancheta administrativă derulată de Ministerul Sănătății.

Acestea fac referire la posibilitatea ca maternitatea “Elena Doamna” din Iași să nu se mai ocupe de gravidele care riscă să nască prematur.

Secretarul de stat, Dorel Săndesc, a declarat, însă, pentru postul nostru de radio, că nu dorește să se antepronunțe, deoarece  ancheta este în  plină desfășurare, iar o decizie privind posibile măsuri administrative la nivelul spitalului ieșean vor fi făcute publice la începutul săptămânii viitoare.

Dorel Săndesc: „Comisia stabilită la nivelul Ministerului Sănătății formată din experți în domeniul medical, în domeniul organizării activității spitalului, de reprezentanți de la Direcția Sanitară, de la Colegiul Medicilor, analizează toate datele care au fost culese la fața locului, datele din documentele medicale și desigur rezultatele examenului medico-legal. Aceste informații sigur vor fi sintetizate într-un raport final dar și măsurile pe care le solicită Ministerul Sănătății. Aceasta va avea loc la începutul săptămânii viitoare. “

UPDATE 11:15 – Legiştii au stabilit în cazul bebeluşului declarat mort la naştere, în 9 septembrie, la Maternitatea ”Elena Doamna” din Iaşi, că bebeluşul murise cu peste 24 de ore înainte de naştere, în uterul mamei, deşi medicii susţineau că mama fusese monitorizată permanent, iar copilul avea o evoluţie bună.

Reprezentanţii Institutului de Medicină Legală (IML) Iaşi arată, în raportul întocmit după necropsie, că bebeluşul nu a murit la naştere, cum a susţinut conducerea Maternităţii ”Elena Doamna”, ci era mort cu peste 24 de ore înainte ca mama să ajungă în spital pentru a naşte.

”Necropsia a fost finalizată în urmă cu două zile şi trimisă către toate organele care anchetează cazul, de la Ministerul Sănătăţii la Poliţie. Putem să spunem doar faptul că bebeluşul murise cu mai bine de 24 de ore înaintea naşterii”, a declarat, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX, Diana Bulgaru, directorul IML Iaşi.

Comisia de malpraxis din cadrul DSP Iaşi se va întruni, mâine, pentru a discuta despre cazul bebeluşului care a murit, la începutul lunii, la Maternitatea „Elena Doamna“. Vor fi analizate documentele primite de la ma¬ternitate, precum şi raportul pri¬mit de la Institutul de Medicină Legală Iaşi.

Purtătorul de cuvînt al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, Marius Voicescu:

Reamintim că, în urmă cu două săptămâni, un bebeluş a murit la 24 de ore după ce mama a fost internată la Maternitatea „Elena Doamna“ din Iaşi. Soţul femeii a sus¬ţinut că niciun medic nu a efectuat operaţia de cezariană, decât atunci când a fost prea târziu.

Potrivit tatălui bebeluşului, medicul de gardă din acea noapte, dr. Doina Iancu, care trebuia să se ocupe de acest caz, ar fi venit abia a doua zi în unitatea sanitară. Conducerea maternităţii a infirmat acest lucru.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro