Două cazuri de meningită cu virus West Nile, transmis de țânțari, au fost confirmate recent în județul Buzău. Un al treilea caz a fost semnalat, fiind tratat deocamdată ca suspiciune, până la sosirea rezultatelor analizelor efectuate la laboratorul central din Capitală. "Au fost semnalate două cazuri de meningită cu virus West Nile, un tânăr din municipiul Buzău și o bătrână din comuna Amaru. Bolnavii au fost internați și tratați în spital, iar aceștia sunt în afara oricărui pericol", a declarat, marți, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Buzău, inspectorul principal Mihaela Voineagu, pentru Agerpres.

În urma celor două cazuri confirmate de meningită transmisă prin înțepătura de țânțar, DSP Buzău a sesizat DSVSA, Primăria municipiului Buzău și Centrul de Transfuzii Sanguine din localitate. Timp de o lună, nicio persoană care domiciliază în zonele de unde provin bolnavii nu mai poate dona sânge.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro