Norme Coca 2023 - 2024

Potrivit unei noi cercetari, amprentele umane ar putea sa nu fie chiar usor de reprodus, pana la urma. Rezultatele testelor ar putea fi astfel fals-pozitive, iar identificarea persoanelor se va face mult mai greu decat pana acum.

Piatra de temelie a investigatiilor criminale, identificarea prin amprente, se poate clatina serios, informeaza Daily Mail.

Potrivit lui Mike Silverman, de la Biroul de Investigatii Criminale al Marii Britanii, nu ne putem baza prea tare pe rezultatele testelor de amprentare. De vina ar fi erorile umane, amprentele partiale (cand tusul nu acopera intreaga suprafata a degetului) si testele fals-pozitive.

Silverman a introdus primul sistem de amprentare automata in cadrul politiei metropolitane din Londra.

Nu exista doua amprente perfect identice, in toate detaliile. Nici macar doua amprente ale aceluiasi deget, facuta una dupa alta. Si amprenta, de regula, nu este perfecta, cu atat mai putin la locul crimei. Poate fi murdarita sau stearsa. Sunt tot felul de lucruri ce reduc din exactitate”, explica Silverman.

Printre factorii care altereaza unicitatea unei amprente se numara anumite boli de piele sau varsta – la batrani, elasticitatea pielii se schimba, mai scrie Daily Mail.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro