Un studiu realizat recent în Suedia arată că fetiţele care au o greutate mai mică la naştere riscă să aibă probleme de fertilitate atunci când vor creşte.

Cercetătorii au analizat mai multe femei care făceau tratamente pentru fertilitate şi au observat că această problemă este de două ori mai frecventă la cele care au avut o greutate mică la naştere (sub 2,5 kg).

Studiul a vizat peste 1.200 de femei cu vârsta între 20 şi 30 de ani, care au urmat tratament de fertilitate în perioada 2005-2010.

38% din aceste femei erau infertile Dintre ele, 3% fuseseră născute prematur (înainte de 37 de săptămâni de sarcină) şi 3,6% cântăriseră la naştere sub 2,5 kg.

Deocamdată nu se ştie care este legătura dintre greutatea la naştere şi infertilitate. Este posibil ca încetinirea dezvoltării în uter să afecteze organele de reproducere, în special funcţionarea ovarelor.

Cercetarea, realizată de o echipă de la Universitatea Linkoping din Suedia, a fost publicată în revista BMJ Open.
Sursa: Live Science

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro