Norme Coca 2023 - 2024

Incidentul din Craiova, unde un bărbat care a fugit de la Psihiatrie a înjunghiat un tânăr, trage un semnal de alarmă. Bolnavii cu afecţiuni psihice care ar trebui să urmeze un tratament strict refuză să îşi mai ia medicamentele după ce pleacă din spital. Este şi cazul a peste 540 de persoane care au fost externate din Spitalul Grajduri, din Iaşi.

 Cei care au descoperit acest lucru au fost medicii de la spitalul de psihiatrie Socola, care monitorizează bolnavii psihic. Când un bolnav psihic refuză să îşi urmeze tratamentul, poate fi internat din nou.

Psihiatrii spun că aceşti pacienţi pot deveni imprevizibili şi din acest motiv ar trebui evaluaţi mai des. În Iaşi sunt doar două echipe mobile care monitorizează aceşti pacienţi. Pentru o supraveghere mai eficientă, judeţul are nevoie de încă şase centre de sănătate mintală.

În cazul celor 540 de pacienţii s-au făcut dosare care vor fi trimise în instanţă, cea care va stabili dacă pacienţii vor fi reinternaţi la Spitalul Grajduri.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro