Norme Coca 2023 - 2024
Ce se întâmplă după ce moare un om este una dintre cele mai mari dileme ale omenirii, tocmai de aceea oamenii de știință studiază îndeaproape fenomenul. -

Așa se face că cercetătorii au descoperit un lucru de-a dreptul fascinant: se pare că pacientul se află într-o stare de conștientă timp de câteva minute, imediat după ce intră în moarte clinică. Acest lucru se petrece după ce omul practic a decedat, iar creierul nu mai funcționează. Până în momentul de față, această situație era considerată imposibilă.

 La această concluzie au ajuns cercetătorii după ce au realizat un studiu amplu, care a durat 4 ani de zile și la care au participat aproximativ 2000 de pacienți din Austria, SUA și Marea Britanie.

moarte222.jpg

 Acești oameni suferiseră atacuri de cord și 40% dintre supraviețuitori au declarat că erau cumva conștienți, în timp ce se aflau în moarte clinică și li se oferea primul ajutor. Aceștia știau tot ce se întâmplase în sala de intervenții.

moarte333.jpg

 Ba mai mult de atât, un bărbat în vârstă de 57 de ani, care s-a aflat în moarte clinică, le-a povestit medicilor tot ce făcuseră pentru a-l resuscita. Astfel, omul care fusese mort timp de câteva minute a declarat că sufletul său părăsise practic corpul și se află în colțul încăperii, de unde a văzut totul. Medicii au rămas uimiți de declarațiile pacientului, mai ales că acesta a redat cu lux de amănunte tot ce se petrecuse.

 În mod normal, medicii consideră că creierul nu poate funcționa, dacă inima a cedat, dar se pare că relatările oamenilor sfidează aceste concepții.

 Din toate cazurile studiate, aproxiamtiv 140 de alți oameni care suferiseră un infarct și intraseră în moarte clinică, au relatat întâmplări asemănătoare.

moarte444.jpg

 Pacienții au mai declarat că în acele momente se simțeau împăcați cu ei înșiși și aveau senzația că timpul se comprimase.

 Alții au văzut lumini putenice și raze aurii, că ale soarelui. Faptul că se separaseră de corp și se înălțau sau sentimentul de a fi tras într-o apă adâncă sunt alte amintiri ale pacienților aflați în moarte clinică.

 Astfel, oamenii de știință consideră că au fost o descoperire de zile mari, mulți dorindu-și cu ardoare să descifreze misterele morții.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro