Norme Coca 2023 - 2024

O romanca plecata de opt ani la munca peste hotare a castigat titlul de “Cea mai buna asistenta medicala” din Anglia. Lia Smochina a lucrat la Spitalul Judetean Bacau, iar in prezent este director adjunct la un camin de batrani din Londra.

Lia Smochina cea mai buna asistenta din Anglia

 

Din 2007, viata i s-a schimbat radical, luând decizia de a pleca in Anglia. Ajunsa la Londra, a aplicat pentru licenta de libera practica, iar la inceput a lucrat in N.H.S. (National Health System) prin agentie.

In 2009 a aplicat pentru un post permanent de asistent medical intr-un camin de batrâni, lucrând pe aceasta functie pâna in 2011 când a devenit unit manager.

După numai doi ani, ea a avansat în funcţia de asistentă- şefă, iar în 2013 a mai urcat o treaptă a succesului, fiind numită “deputy manager”, post pe care îl deţine şi astăzi la un azil din Londra.

Cea mai mare recompensă a muncii ei a venit la sfârşitul anului trecut, când Lia Smochină a fost anunţată că este nominalizată pentru titlul de “Nurse of the year”, la recomandarea departamentului de îngrijiri paliative din cadrul Sistemului Naţional de Sănătate englez.

 

Când mi-am auzit numele am fost copleşită, chiar nu am crezut că voi câştiga. A fost o experienţă unică atunci când am urcat pe podium în lumina reflectoarelor şi mi-a fost înmânat premiul

, a povestit Lia Smochină

Sursa

 

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro