Norme Coca 2023 - 2024

Agentia de Transporturi din Australia a lansat un spot emotionant prin care îi îndeamnă pe soferi să conducă mai încet pentru a preveni unele potentiale accidente de circulatie.

Ce si-ar spune doi soferi dacă ar putea să vorbeacă înainte de producerea unui accident? Este întrebarea de la care a plecat o campanie împotriva vitezei lansată de Agentia Transporturilor din Australia.

În spotul emotionant, se poate vedea cum timpul îngheată după ce un sofer intră într-o intersectie în timp ce altul se îndreaptă cu viteză spre el.

Cei doi coboară din masini, iar bărbatul care nu s-a asigurat cum trebuie începe să-si ceară scuze de la celălalt sofer:

- Îmi pare rău, am crezut că am suficient timp.

- Mi-ai iesit pur si simplu în fată... N-am timp să opresc.

- Te rog, a fost o simplă greseală.

- Stiu, dacă as fi mers un pic mai încet....

- Te rog, băietelul meu e pe bancheta din spate.

- Merg prea repede, îmi pare rău...

Cei doi se urcă înapoi în mașini, iar impactul se produce. Mesajul este unul extrem de puternic: "Alti soferi fac greseli. Încetineste"

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro