Criminali, violatori, psihopaţi sau persoane cu tulburări de comportament provocate de dependenţa de alcool sau droguri umblă liberi pe străzile din România, o ţară care nu oferă o protecţie socială reală prin monitorizarea strictă a persoanelor considerate pericol public.

Autor Diana Frîncu

Sursa Adevarul.ro

Ceea ce s-a întâmplat marţi, 22 decembrie, la metroul din Bucureşti, când o femeie cu probleme psihice a atacat două tinere, dintre care una a murit, s-a mai petrecut de-a lungul anilor în România şi se poate repeta oricând în orice colţ al ţării. Se întâmplă în contextul în care indivizi diagnosticaţi cu afecţiuni psihice grave, implicaţi în cazuri de omor, tentativă de omor sau/şi viol sunt liberaţi din închisoare înainte de ispăşirea pedepsei pe motiv de „bună purtare” în închisoare. Mulţi nici măcar nu ajung în spatele gratiilor, fie din lipsă de probe, fie tocmai pentru că nu răspund penal din cauza diagnosticului şi sunt trimişi acasă cu obligaţia să urmeze un tratament specific bolii. Nimeni nu urmăreşte ce se întâmplă cu aceste persoane, responsabilitatea căzând exclusiv pe umerii familiei.

Doctoriţa care urmărea spioni ruşi, în libertate

"Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
Michel de Montaigne
"Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
admin@amfms.ro