Norme Coca 2023 - 2024

Cel mai curat spital din Europa se afla în România, la Brașov. Poate părea o frază desprinsă dintr-un roman SF, dar nu este decât purul adevar. Meritul pentru premiul oferit spitalului Sf. Constantin din partea Organizației Mondiale a Sănătății îi revine echipei conduse de doctorul Andreea Moldovan.

moldovan

La doar 40 de ani, medicul Andreea Moldovan a ales să-și practice meseria în România, țara în care s-a născut și în care a studiat. Provine dintr-o familie de medici și a cunoscut de timpuriu bucuriile, dar și neajunsurile pe care le implică această meserie. Pentru că este un om pe care-l definește optmismul și-a îndreptat întreaga atenție către protejarea sănătății semenilor săi.

După ani grei de specializări în străinătate, Andreea Moldovan, alături de soțul ei care este medic chirurg, și fetița de zece ani s-a stabilit în Brașov și a început să lucreze în cadrul spitalului Sf. Constantin. Alături de o echipă ambițioasă, în 2013, medicul a reușit să câștige un premiu important nu numai pentru spital, dar mai ales pentru România: Spitalul Sf. Constantin a devenit cel mai curat spital din Europa. Premiul a fost acordat după o analiză riguroasă realizată de reprezentanți ai Oragnizației Mondiale a Sănătății.

 


 

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro