Lamictal, produs din portofoliul companiei farmaceutice britanice GlaxoSmithKline (GSK) este cel mai ieftin medicament înregistrat în România, arată o analiză ZF pe baza datelor din Catalogul Naţional al Preţurilor Medicamentelor de Uz Uman (CANAMED).

Analiza a luat în calcul doar medicamentele care au preţul stabilit de către Ministerul Sănătăţii, iar preţurile sunt cele din farmacie şi reprezintă nivelul maxim la care pot ajunge.

Lamictal este un medicament inovativ folosit în tratamentul epilepsiei sau în depresie severă şi are un preţ de 0,28 de lei.

Următorul în topul celor mai ieftine medicamente este Fenobarbital Arena, tot pentru depresie ori ca sedativ, pentru linişte. În ierarhia celor mai ieftine produse, urmează Alprazolum Antibiotice, pentru care Ministerul Sănătăţii a calculat un preţ de 1,22 lei.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro