Medicii specialişti în transplantologie, transfuziologie, hematologie şi pediatrie, au folosit cu succes transplantarea de celule stem stocate de grupul din care face parte Biogenis.

În ianuarie 2011, o fetiţă în vârstă de 12 ani diagnosticată cu anemie Fanconi a fost supusă transplantului cu celule stem prelevate de la fratele ei. La o lună şi jumătate după transplant, rezultatele analizelor erau atât de bune încat aceasta a putut părăsi spitalul. În momentul de faţă, fetiţa se simte excelent, poate merge pe bicicletă, cu rolele sau chiar înota.

în septembrie 2010 s-a efectuat un transplant cu celule stem în cazul unei fetiţe de 22 de luni, diagnosticată cu leucemie. În urma reacţiilor negative apărute ca urmare a tratamentului aplicat, medicii au decis efectuarea transplantului cu celule stem de la fratele său. Primele celule noi sănătoase au fost detectate la două săptămâni după intervenţie.

Specialiştii din cadrul Biogenis au efectuat primele transplanturi cu celule stem mezenchimale din Europa Centrala şi de Est. Pe baza acordului departamentului de cercetare şi dezvoltare, laboratoarele grupului FamiCord au pregătit celule stem mezenchimale din cordonul ombilical. Acestea au fost transplantate unui număr de patru pacienţi în clinicile de transplant din Varşovia şi Katowice (Polonia). Viaţa pacienţilor era ameninţată de boală grefă vs gazdă (GvHD), o complicaţie frecventă după transplantul de măduvă osoasă. Datorită acestui nou tratament folosind celule stem mezenchimale viaţa pacienţilor a fost prelungitî sau chiar salvată.

Pe site-ul www.biogenis.ro poate fi cerut un kit de consultare gratuit, iar specialiştii Biogenis stau la dispoziţia dumneavoastră la call-center-ul 021 – 5280202. De asemenea, pe site-ul Biogenis oricine îşi poate lăsa numărul de telefon şi api va fi sunat de către consultanţii băncii de celule stem.

Biogenis recoltează sânge din cordonul ombilical în orice clinică şi spital din ţară. Face parte din FamiCord group, grup multinațional de companii specializate în bănci de celule stem.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro