Norme Coca 2023 - 2024

Trei centre de permanenţă din judeţul Iaşi au fost închise temporar, în urma unui control comun efectuat de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) şi ai Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS).

Au fost verificate nouă centre de permanenţă din localităţile Podu Iloaiei, Mirceşti, Deleni, Movileni, Focuri, Plugari, Prisecani, Ciorteşti şi Schitu Duca. În urma controalelor, inspectorii au găsit deficienţe grave la centrele din Prisăcani, Movileni şi Plugari, unităţii cărora li s-a suspendat activitatea.

Reprezentanţii DSP şi CJAS susţin că unităţile nu aveau în dotare aparate sau medicamente de urgenţă, iar condiţiile de igienă erau precare. „Deficienţele generale constatate sunt lipsa din dotare a adrenalinei şi a atropinei, precum şi lipsa fişelor de gestiune a medicamentelor. În cele trei unităţi s-au descoperit neconformităţi din punct de vedere al igienei şi al dotării. Pentru neregulile constatate, s-a decis sancţionarea contravenţionala cu 500 de lei şi suspendarea activităţii până la remedierea deficienţelor constatate”, a precizat Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi.

În urma acestor măsuri, şi contractul CJAS a fost suspendat. „Acesta va fi reluat când neregulile descoperite vor fi remediate”, a precizat Robert Dâncă, şeful CJAS Iaşi.

Sursa

 

 

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro