Norme Coca 2023 - 2024

Sursa monitorulsv.ro

Direcţia de Sănătate Publică Suceava va organiza, cu sprijinul autorităţilor judeţene şi locale, centre de vaccinare pentru imunizarea împotriva rujeolei în cinci comune care nu au medic de familie: Crucea, Coşna, Cârlibaba, Poieni-Solca şi Suceviţa. În patru din cele cinci comune nu sunt deloc medici de familie, iar în Suceviţa funcţionează un punct de lucru al unui cabinet de medicină de familie din Grămeşti, cu program de două zile pe săptămână.  Directorul adjunct al DSP, dr. Cătălina Zorescu, a declarat, ieri, că aceste centre vor fi organizate în locaţiile fostelor dispensare comunale sau în spaţii puse la dispoziţie de autorităţile locale, unde să se poată efectua vaccinarea copiilor în condiţii de siguranţă.

Dr. Zorescu a afirmat că DSP Suceava va solicita Asociaţiei Medicilor de Familie din judeţ să delege reprezentanţi pentru a se putea asigura vaccinarea copiilor. Organizarea acestor centre de vaccinare, precum şi catagrafierea copiilor nevaccinaţi sau restanţieri şi includerea lor în campania de vaccinare sunt câteva dintre măsurile stabilite de autorităţile sanitare, în colaborare cu Prefectura şi Consiliul Judeţean Suceava pentru derularea campaniei de imunizare a copiilor din judeţul Suceava împotriva rujeolei.

Citeste mai departe

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro