Incompetenţă pe bani europeni. Un centru de cercetări care ar putea aduce multe beneficii bolnavilor de cancer nu poate fi dat în folosinţă, pentru că cei care l-au construit au greşit proiectul. Centrul, aflat în apropierea Spitalului Judeţean Timişoara, a costat 55 de milioane de lei.

Muncitorii care s-au ocupat de construirea Centrului de Cercetare în Domeniul Cancerului nu şi-au dat seama cum ar trebui finisată clădirea, care trebuie să fie dotată cu camera sterilă. Acum, finisajele trebuie refăcute de urgenţă, pentru a respecta termenele prevăzute de proiect, altfel, beneficiarii riscă returnarea banilor europeni, aproximativ 39 de milioane de lei.

În acest centru vor lucra 35 de specialiști, care vor realiza studii celulare, de biologie moleculară şi terapii celulare pentru bolnavii de cancer, leucemie şi alte boli hematologice. Lucrările la acest centru ar fi trebuit să se termine în primăvara anului trecut.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro