Norme Coca 2023 - 2024

Laserul MEL 90, cea mai nouă generaţie de lasere Excimer destinate operării viciilor de refracţie (miopia, hipermetroipia, astigmatismul), a fost lansat la Centrul oftalmologic Oculus din Bucureşti, fiind şi singurul laser din această nouă generaţie activ în România. 

Potrivit unui comunicat de presă al Centrului Oculus, dispozitivul este cel mai avansat şi complet dispozitiv destinat chirurgiei viciilor de refracţie, care elimină dependenţa de ochelari şi asigură operarea unor miopii mai avansate decât cele operate în prezent. 

Potrivit sursei citate, avantajele noului laser faţă de generaţia anterioară sunt: o scurtare semnificativă a operaţiei prin frecvenţa mult mai mare a impulsurilor laser şi prin scurtarea timpului de acţiune a radiaţiei laser, reducerea gradului de subţiere a corneei pentru tratarea aceluiaşi număr de dioptrii datorită încorporării a diverse softuri ce fac posibilă tratarea unor miopii mai mari decât până acum, chiar şi la pacienţi cu cornee mai subţire, cicatrizarea mai rapidă şi mai puţin aleatorie a zonei operate, făcând astfel mai previzibil şi mai constant rezultatul refractiv al operaţiei. 

Graţie acestor beneficii semnificative, pacientul are şanse mult mai mari să atingă dioptria zero, iar acest rezultat să rămână stabil un timp mai îndelungat decât în prezent, precizează reprezentanţii Oculus. 

În doar trei săptămâni de când Excimer MEL 90 a fost instalat şi pus în funcţiune, la clinica Oculus s-au realizat aproape 75 de operaţii pentru vicii de refracţie. 

"Progresul tehnologic este aproape instantaneu în medicina de azi. Oftalmologia evoluează permanent, 'următorul nivel' este în fiecare zi altul. Laserul MEL 90 este cea mai avansată metodă chirurgicală în operarea viciilor de refracţie. În oftalmologie, România ţine pasul cu celor mai avansate dotări tehnice la nivel mondial, dar şi standarde profesionale", au declarat dr. Cristian şi Ozana Moraru, managerii clinicii Oculus, potrivit comunicatului citat.

AGERPRES 

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro