Oamenii de știință de la Școala de Medicină a Universității Harvard, SUA, au reușit să reinverseze procesul de îmbătrânire. Concret, experimentele pe animale au arătat că pot regenera mușchii unui om de 60 de ani astfel încât aceștia să devină ca atunci când persoana avea 20 de ani.

Dacă teoria se confirmă și pe oameni, dietele și sportul ar putea dispărea pentru totdeauna. Într-un experiment recent, cercetătorii le-au aplicat unor șoareci de laborator care ajunseseră la vârsta de doi ani o nouă substanță, care le-a întinerit mușchii, ca și când ar fi avut șase luni de zile.

Anul viitor, experimentele se vor extinde și la oameni. Compusul chimic se numește nicotamidă mono nucleotidă sau NMN și acționează în mai puțin de o săptămână, revitalizând funcțiile mitocondriale și reducând rezistența la insulină, ambele cauze ale îmbătrânirii.

Este ca și când mușchii unui om de 60 de ani ar redeveni ca la 20. Teoria are însă câteva lacune: mușchii nu și-au recăpătat forța. Totuși, chiar dacă substanța minune ar funcționa și la oameni, produsul finit nu ar fi disponibil pe piață mai devreme de 2034.

IC MED surpriza

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro