Norme Coca 2023 - 2024

Asociatia Europeana a Numarului de Urgenta spune ca legile privind sistemul 112 trebuie schimbate. Operatorii de telefonie mobila ar trebui sa fie obligati sa transmita informatii despre locul exact a apelantului.

 Directorul executiv al Asociatiei Europene a Numarului de Urgenta (EENA), Gary Machado, a trimis o scrisoare prin care sprijina sistemul romanesc 112, spunand ca acesta este considerat de multi ca fiind un punct de referinta in Europa, iar experti ca dr. Raed Arafat sunt consultati pe plan international pentru expertiza si calitatile lor.

In cazul accidentului aviatic din Muntii Apuseni, Gary Machado spune ca "EENA nu crede ca aceasta campanie impotriva sistemului romanesc 112 este echilibrata sau echitabila si romanii ar trebui sa fie constienti de faptul ca inlocuirea mai multor ministri si directori nu va schimba situatia".

Gary Machado sustine ca nu sistemul romanesc 112 este de vina pentru accidentul aviatic din Apuseni, ci legislatia si modul in care 112 este reglementat, care trebuie sa fie schimbat.

"Pe parcursul celor cinci ani de mandat, Vice-Presedintele Comisiei Europene, Neelie Kroes, a refuzat sa reglementeze operatorii de retele de telefonie mobila pentru a-i forta sa trimita informatii sistemului 112 despre locatia exacta a apelantului (cum ar fi informatii GPS). Daca ar fi facut acest lucru, este foarte probabil ca supravietuitorii teribilului accident de avion sa fi fost salvati la timp. Acesta este mandatul domniei sale si este responsabilitatea domniei sale sa faca acest lucru in conformitate cu legislatia UE (articolul 26.7 din Directiva privind Serviciile Universale)", a precizat directorul executiv al EENA.

Acesta a mentionat ca Guvernul Romaniei a trimis deja o scrisoare, in 2013, vicepresedintelui Neelie Kroes, indemnand-o sa ia masuri privind localizarea apelantului in cazul apelurilor de urgenta 112.

 "Cerem presedintelui Romaniei, prim-ministrului si fiecarei autoritati implicate in serviciile 112 sa ceara in mod public Comisiei Europene reglementarea operatorilor de retele mobile pentru a oferi date precise si fiabile privind localizarea apelantului. Autoritatii Nationale de Reglementare ANCOM si altor autoritati responsabile din Romania ar trebui sa le fie, de asemenea, cerut sa propuna un regulament privind operatorii de retele mobila cat de curand", a adaugat Gary Machado.
Sursa: Mediafax
 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro