Norme Coca 2023 - 2024

Un chinez în vârstă de 49 ani a murit din cauza gripei aviare de tip H5N6, iar acest deces ar putea fi primul din lume provocat de acest nou sub-tip de virus gripal, au informat miercuri presa chineză și experți, relatează AFP.

Analizele au arătat că bărbatul din Nanchong, provincia Sichuan (sud-vest), a contactat virusul H5N6, au anunțat autoritățile medicale locale, citate de agenția Xinhua.

Se pare că pacientul ar fi intrat în contact cu carcase de pasăre. La început, medicii au diagnosticat o pneumonie. Potrivit autorităților, niciuna dintre rudele bărbatului și persoanele cu care a intrat în contact nu prezintă simptome ale bolii.

Experții estimează că această infecție este un caz izolat și că riscul de transmitere este redus, a precizat Xinhua.

'Din câte știm, acesta este primul caz de transmitere la om al virusului H5N6', a declarat pe site-ul său ProMED-mail, un sistem de recensământ creat de Societatea Internațională de Boli Infecțioase, cu sediul în SUA.

Această tulpină a fost inițial utilizată pentru vaccinarea păsărilor de curte și a fost apoi descoperită la păsările migratorii în trecere prin Taiwan, a precizat ProMED-mail.

Potrivit Centrului taiwanez pentru controlul bolilor, virusul H5N6 a fost inițial descoperit în mediu natural în Germania, Suedia și SUA.

AGERPRES/(AS — autor: Mihaela Moise, editor: Tudor Martalogu)

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro