Norme Coca 2023 - 2024

China va produce pentru prima dată un vaccin contra febrei hemoragice provocate de virusului Ebola, anunţă RIA Novosti, citând o informaţie difuzată duminică de televiziunea naţională chineză.

Produsul farmaceutic - JK-05 - va fi destinat doar armatei. Elaborat, în urmă cu cinci ani, de Institutul de Microbiologie şi Epidemiologie de pe lângă Academia de Medicină Militară, vaccinul a fost testat cu succes pe animale şi acum este supus unor noi încercări clinice.

"Folosirea sa va fi permisă numai în cazuri de urgenţă", a subliniat şeful echipei de cercetători care elaborează vaccinul, Wang Hongquan.

Epidemia de Ebola a izbucnit la începutul anului şi face ravagii mai ales în Africa de Vest. Până în prezent, boala a ucis peste 1.500 de persoane, iar trei mii sunt contaminate cu virusul Ebola.

Cele mai multe decese din această cauză s-au înregistrat în Liberia, 694. Alte ţări puternic afectate sunt Guineea, cu 430 de morţi, Sierra Leone, unde boala a făcut 422 de victime şi Nigeria, unde 6 persoane au murit ca urmare a febrei hemoragice.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro