La Spitalul Municipal de Urgenţă Roman ar putea fi dezvoltată chirurgia de o zi. Pacientul vine dimineaţa, cu analizele făcute,  este operat, iar seara pleacă acasă. Vor fi reduse, astfel, costurile de internare.

Medicii chirurgi de la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman îşi doresc să dezvolte chirurgia de o zi, cu ajutorul medicilor de familie. Pacienţii, după ce şi-au făcut, în prealabil, toate analizele recomandate de medicul de familie, vor fi trimişi la spital, unde vor fi operați, iar seara vor putea să plece acasă. “Dacă noi am avea o legătură bună cu medicii de familie, am putea da drumul la Roman la chirugia de o zi, având în vedere cât de mult am dezvoltat chirurgia laparoscopică, minim invazivă.

Pacientul este perfect investigat de medicul de familie, vine dimineaţa la spital cu toate analizele, după protocol, este operat şi, apoi, seara pleacă acasă. În felul acesta, toate costurile scad. Când este trimis acasă de la spital, înseamnă că urmează să fie preluat de medicul de familie. Acesta ştie exact ce are de făcut, pentru a-l îngriji post operator, iar în caz de probleme este sunat medicul chirurg, care merge imediat să vadă ce se întâmplă. Dacă am putea stabili o astfel de legătură, plecând de la premiza că pentru pacient ar fi extraordinar să nu fie nevoit să stea în spital, am putea realiza un centru de chirurgie de o zi.

Acesta este un deziderat pentru anii viitori.

Avem situaţii, în prezent, în care pacienţii vin, se operează, iar apoi pleacă acasă, însă nu foarte multe, şi sunt toţi pacienţii noştri, pe care îi avem în evidenţă de foarte mult timp”, a declarat medicul chirurg Dan Arvătescu, şeful secţiei Chirurgie din cadrul Spitalului Municipal de Urgenţă Roman.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro