Norme Coca 2023 - 2024

Medicul Serban Bradisteanu a fost achitat definitiv miercuri de Curtea de Apel Bucuresti pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu si luare de mita, in dosarul in care a fost trimis in judecata de procurorii DNA in legatura cu achizitionarea de aparatura medicala pentru penitenciare, informeaza Agerpres.

Curtea de Apel a respins apelul declarat de DNA si a mentinut decizia de achitare data in ianuarie 2014 de Tribunalul Bucuresti.

Serban Bradisteanu, sef de sectie la Spitalul de Urgenta Floreasca, a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie la 22 martie 2007, fiind acuzat ca ar fi primit mita aproape patru milioane de euro de la o firma ce distribuia produse medicale, in schimbul trucarii unor licitatii.

Potrivit DNA, in perioada 2001 - 2002, Serban Bradisteanu, in calitate de presedinte al comisiei de evaluare la o licitatie pentru achizitia de aparatura medicala, organizata de Ministerul Justitiei, ar fi atribuit, cu incalcarea flagranta a normelor legale in materie, echipamente medicale pentru dotarea, din bani publici, a spitalelor din sistemul penitenciar si a Spitalului "Prof. dr. Constantin Angelescu".

Anchetatorii sustineau ca Serban Bradisteanu ar fi favorizat firmele CC MED AG-Elvetia si BIOMEDICA GmbH-Austria prin atribuirea discretionara a contractelor de furnizare de produse, producand un prejudiciu de 9.169.606 euro Administratiei Nationale a Penitenciarelor.

In schimb, medicul ar fi primit in conturile unei firme off-shore sumele de 500.000 dolari si 3.594.333 euro.

Inceperea urmaririi penale impotriva membrilor comisiei de licitatie, printre care si medicul Serban Bradisteanu, a fost dispusa de DNA la 4 mai 2006. Ceilalti membri ai comisiei - Adrian Streinu-Cercel, Dumitru Constantin, Dumitru-Emanuel Parausanu, Daniela Nazdravan, Irina-Doina Protopopescu si Florica Topologeanu - au fost ulterior scosi de sub urmarire penala, constatandu-se lipsa vinovatiei lor.

Sursa

 

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro