Cu riscul de a mă repeta, îmi exprim nedumerirea: la ce ne foloseşte cardul de sănătate? Dacă tot vorbim de sănătate se spune că boala lungă cu moarte se sfârşeşte! Oare cardul când îşi va  da ortul popii?

De ani de zile se discută şi se amână data de la care controversatul card va deveni obligatoriu, cel mai nou termen fiind pe 1 mai 2015!

De ce e musai să avem cardul de sănătate utilizabil exclusiv pe teritoriul României? Nu suntem cetăţeni europeni, azi-mâine cu acces şi în spaţiul Schengen? Eu n-aş vrea decât să aflu adevăratul rol al cardului, nu acela de a-mi dovedi statutul de asigurat. Căci pentru asta există SIUI.

Vreţi să vă verificaţi statutul de asigurat? Nimic mai simplu! De câţiva ani există acel SIUI, Sistemul Informatic Unic Integrat al Asigurărilor Sociale de Sănătate din România. Daţi căutare pe Google, apare un gemuleţ în care dacă vă tastaţi CNP-ul (codul numeric personal) şi un set de cifre de verificare, automat se va genera un număr CID (codul de identificare) şi vi se va răspunde pe loc: dacă sunteţi asiguraţi şi data la care v-aţi făcut asigurarea!

Deşteaptă aplicaţie!

SIUI ,,este un factor cheie în dezvoltarea şi perfecţionarea serviciilor medicale şi farmaceutice, reprezentând o soluţie pentru îmbunătăţirea gestiunii fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate şi pentru oferirea de servicii medicale şi farmaceutice de calitate asiguraţilor (V-au convins, da?) ,,La realizarea Sistemului Informatic Unic Integrat lucrează un consorţiu format din: Hewlett-Packard (HP) în calitate de integrator de sistem şi furnizor de infrastructura informatică, Serviciul de Transmisiuni Speciale (STS) pentru servicii de telecomunicaţii şi SIVECO România care asigură proiectarea, dezvoltarea şi instalarea aplicaţiilor informatice”, se arată pe siteul SIUI. Cine se ocupă de card?

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro