Autor Elena Marinescu

Conducerea unuia dintre cele mai grele ministere ar putea fi preluată de un specialist în finanţe, cu legături în lumea medicală. Vlad Voiculescu a fost director de cabinet al fostului ministru de Finanțe, Anca Dragu. El are o experienţă de peste 10 ani în consultanţă financiară la Viena, unde a absolvit cursurile de licenta si master ale Vienna University of Economics and Business Administration - şi în activităţi caritabile în domeniul sănătăţii în Romania.

Vlad Voiculescu este membru al GlobalShapers @World Economic Forum, dar şi al organizației americane ASPEN România, un influent grup progresist care este în cea mai mare parte finanțat de fundații celebre, precum Carnegie Corporation, The Rockefeller Brothers Fund, The Gates Foundation, The Lumina Foundation sau The Ford Foundation, filiala din România fiind înfiinţată de Mircea Geoană.

La Viena a administrat proiecte internaționale de finanțare a infrastructurii de sănătate, dar și în domeniile energie și transporturi, lucrând la una dintre cele mai mari bănci din lume Erste Group Bank AG, în poziţia de vicepreşedinte în cadrul Diviziei de Finanţări de Infrastructură. Este vicepreşedintele uneia dintre cele mai mari organizaţii europene de pacienţi European Cancer Patient Coalition, cu sediul la Bruxelles. Este, de asemenea, unul dintre cei opt membri ai grupului pentru drepturile pacienţilor din cadrul European Society of Medical Oncology.

În noiembrie 2015 a iniţiat discuţiile cu spitalele din Austria şi a ajutat echipa care s-a ocupat de transportul şi tratamentul pacienţilor de la Colectiv în spitale din Austria şi Germania. ...citeste mai departe

Sursa

 

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro