Norme Coca 2023 - 2024

ROBERTINO STAN, liderul retelei din DOSARUL MEDICAMENTELOR CONTRAFACUTE, a fost ARESTAT PREVENTIV, vineri, pentru 30 de zile, au decis magistratii de la TRIBUNALUL BUCURESTI.

DOSARUL MEDICAMENTELOR CONTRAFACUTE. Alte trei persoane, STEFAN-FLORIN CLINCIU, PAVEL-MARIAN USTUROI si GHEORGHE-AURELIAN ANGHEL, vor sta in AREST la DOMICILIU, iar MARIANA STAN (sotia lui Robertino Stan), LUMINITA COSTIN (contabila) si ALEXANDRU-ROBERT OPREA vor fi cercetati sub CONTROL JUDICIAR.

Pentru GHEORGHE CLINCIU a fost respinsa ca neintemiata cererea procurorilor de ARESTARE PREVENTIVA. Decizia instantei nu este definitiva.

DOSARUL MEDICAMENTELOR CONTRAFACUTE. Sotii RBERTINO si MARIANA STAN, administratori ai firmelor Cross Pharm, Benedict Pharma si Farmacia Vitaplus Cernica, sunt acuzati de procurorii Parchetului General ca, in calitate de administratori de drept si de fapt ai celor trei societati comerciale, au prejudiciat bugetul de stat cu circa 3 milioane euro prin inregistrarea in evidentele financiar contabile de cheltuieli fictive reprezentand facturi de prestari servicii.

Acest mecanism a fost creat de cei doi cu ajutorul contabilei LUMINITA COSTIN si al lui ALEXANDRU ROBERT OPREA, administrator al altei firme, care facea parte din circuitul fictiv conceput.

Potrivit Parchetului General, cel de-al doilea mecanism infractional de disimulare a adevaratei naturi a dispozitiei, circulatiei si proprietatii sumelor de bani a fost realizat in mod empiric, prin intocmirea de contracte de imprumut intre SC Cross Pharm SRL si mai multe persoane fizice, desi societatea nu avea acest obiect de activitate, ci desfasura operatiuni de comert cu medicamente.

DOSARUL MEDICAMENTELOR CONTRAFACUTE. In acest fel, o parte din suma cu care a fost prejudiciat bugetul de stat a fost supusa procesului de spalare a banilor, prin transferuri bancare, urmate de retragerea zilnica de la ATM-uri si folosirea disponibilului in interes personal sau in activitatea societatilor, fara a se cunoaste cu exactitate circuitul sumelor de bani dupa retragerea din unitatile bancare, astfel fiind disimulate provenienta, circuitul si proprietarul real al banilor.

DOSARUL MEDICAMENTELOR CONTRAFACUTE. In urma PERCHEZITIILOR  efectuate miercuri au fost identificate o serie de bunuri relevante pentru probarea activitatii infractionale, precum: sume de bani; documente contabile; registre de evidenta fiscala; medicamente de diferite tipuri folosite in tratarea unor boli grave, unele dintre ele avand data de valabilitate expirata sau prezentand semne vizibile de manipulare, depozitate in conditii improprii; caiete/agende in care se afla inscrise situatii care atesta circuitul ilicit al medicamentelor; calculatoare, laptop-uri si hard-disk-uri.

DOSARUL MEDICAMENTELOR CONTRAFACUTE. Potrivit unor surse apropiate anchetei, membrii acestei retele aduceau din Turcia, Cipru si Grecia flacoane de Sutent, Velcade, Pegasys si Hereceptin (medicamente contra cancerului) care nu contineau substanta activa decat in cantitati foarte mici.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro