Norme Coca 2023 - 2024

Mega-scandalul care a zguduit lumea medicală şi farmaceutică din Brăila a implicat câţiva doctori foarte cunoscuţi şi respectaţi din Brăila. Aceştia sunt în prezent acuzaţi de procurori că s-au lăsat atraşi în escrocheria cu reţete false pentru bolnavi de cancer pusă la cale prin farmacia Ahmeya, înfiinţată de Titi Sgârcitu, cunoscut interlop brăilean, şi condusă de soţia acestuia Liliana Sgârcitu. Cel mai sonor nume este al medicului Cosmin Boldeanu, care până la izbucnirea scandalului a fost şeful Secţiei Oncologie din Spitalul Judeţean Brăila. Boldeanu are 38 de ani, este căsătorit şi are doi copii. A absolvit cursurile Facultăţii de Medicină Constanţa şi a făcut rezidenţiatul la institutul Oncologic din Bucureşti. La Spitalul Judeţean Brăila s-a angajat în 2008, iar după doar trei ani a preluat şefia Secţiei Oncologie. Potrivit declaraţiei de avere completată în luna mai a acestui an, dr. Boldeanu deţine două terenuri, din 2008 şi 2009, două imobile, un apartament şi o casă, ambele dobândite în 2008 şi 2009, un Mercedes, cumpărat tot în 2009, cinci depozite bancare, unul de 3.000 de euro şi alte patru de peste 15.000 de lei, care datează din 2006, 2008 şi 2010. Cosmin Boldeanu are două credite bancare din 2009, unul de 84.275 euro, altul de 17.000 euro. Din salarii, în anul precedent, doctorul Boldeanu a obţinut 32.254 lei, ca şef Secţie Oncologie, iar soţia sa, judecător la Tribunalul Brăila, a avut un salariu de 116.671 lei. Tot anul trecut, doctorul Boldeanu a participat şi condus 20 de cercetări medicale ştiinţifice în domeniul oncologic, de pe urma cărora a câştigat 62.584 lei şi 41.925 euro. În anul 2014, un alt medic oncolog a fost atras în reţeaua Sgîrcitu. Este vorba de dr. Claudia Pleşea, care elibera reţete decontate prin intermediul farmaciei soţilor Sgârcitu, "Ahmeya". "Veridicarea efectuată asupra acestor prescripţii a evidenţiat un număr de 43 de reţete cu valoare mai mare de 1.000 de lei, emise pe numele a opt pacienţi pentru medicamente decontate în cadrul Programelor Naţionale de Sănătate", susţin procurorii. Din cei opt oameni, doar doi erau într-adevăr bolnavi cu adevărat. Pentru ceilalţi şase pacienţi, doctoriţa Pleşea a eliberat un număr de 37 de prescripţii medicale, totalizând suma de 30.500 de lei.

Implicaţi în reţea mai erau şi medicii de familie Paul Creţu şi Sorica Vasile, care eliberau reţetele false. Paul Creţu este consilier judeţean PNL. Are 56 de ani şi a terminat, în 1987, cursurile institutul de Medicină şi Farmacie Bucureşti, Facultatea de Pediatrie absolvită în 1987. Este căsătorit şi are doi copii. Tribunalul Bucureşti a decis, miercuri, ca Liliana Sgîrcitu, liderul reţelei Sgîrcitu din dosarul „Ahmeya", dr. Cosmin Boldeanu - şeful secţiei Oncologie a Spitalului Judeţean, dr. Paul Creţu - medic de familie şi consilier local municipal, precum şi dr. Sorica Vasile - medic de familie să fie arestaţi la domiciliu pentru 30 de zile.

Sursa

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro