Norme Coca 2023 - 2024

3M va ofera incepand din acest an cititoarele HID Omnikey 3821, Omnikey 3121, 3021, CM 3121 pentru cardurile de sanatate din Romania. Echipamentele sunt furnizate de catre cel mai mare producator la nivel mondial de echipamente de citire carduri - HID Global - si distribuite in Romania prin parteneriat cu 3M Romania.

Conform Legii 95/2006 cu toate modificarile si completarile ulterioare precizeaza urmatoarele:

Cap.III/Art.330:

(1)Cardul national de asigurari sociale de sanatate este un card electronic, distinct de cardul european de asigurari sociale de sanatate.

(2) Cardul national de asigurari sociale de sanatate se emite pentru dovedirea calitatii de asigurat pentru furnizarea unor servicii medicale.

Art. 335

(1) Furnizorii de servicii medicale, medicamente si dispozitive medicale aflati in relatii contractuale cu casele de asigurari de sanatate, precum si titularii cardului national de asigurari sociale de sanatate au obligatia de a solicita si, respectiv, de a prezenta acest document, la data acordarii asistentei medicale, in conditiile prevazute de contractul- cadru si de normele metodologice de aplicare a acestui contract.

 

Cititoarele se afla pe lista echipamentelor validate si integrate de catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate pentru a fi utilizate in Proiectul Cardului Electronic de Asigurari de Sanatate (CEAS), el indeplinind toate cerintele mentionate de catre CNAS. Vizualizati lista aici!

 

Cititoarele indeplinesc toate cerintele de securitate la nivel global pentru protectia datelor de pe card si eventual al codului PIN, optional beneficiind de un afisaj electronic pentru mesajele informative adresate pacientului sau doctorului in scopul usurintei in utilizare.

Principalele beneficii ale cititorului de carduri de sanatate HID Omnikey OK3821 sunt:

  • Ergonomic si usor de folosit de persoanele in varsta: butoane accesibile, spatiate, clar marcate
  • Garantie 2 ani de zile de la data achzitiei - oferim posibilitatea de achizitionare a unei garantii suplimentare de pana la 4 ani
  • Inlocuire in cel mai scurt timp in caz de defectiune
  • Se conecteaza la calculator prin intermediul unui cablu USB extra lung ce permite manevrarea cu usurinta
  • Poate fi personalizat cu sigla clientului
  • Centre de achizitie si service pentru cititorul HID Omnikey 3821 in Bucuresti si alte 6 locatii in tara pentru transport rapid

Pentru suport tehnic si inlocuirea cititoarelor in caz de defectiune se pun la dispozitie date de contact unice de tip Call Center functional NON-STOP! Mai multe informatii: cititoare.cnas@provus.ro.

Modelul HID Omnikey OK3821 a fost utilizat cu succes in toate programele pilot derulate de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate in scopul validarii functionalitatilor sistemului CEAS.

Distribuitorul autorizat la nivel national este Provus Service Provider.

Provus

Angajamentul pe termen lung al PROVUS pentru piata romaneasca este sustinut de o investitie masiva care a fost utilizata pentru a achizitiona cele mai performante tehnologii disponibile si pentru a atinge cel mai inalt nivel de servicii. Solutiile furnizate sunt flexibile si dinamice, oferind posibilitatea de a adauga servicii suplimentare in conformitate cu cerintele clientilor. Acestea se implementeaza usor si rapid, fara a afecta activitatea curenta. Consultanta pe care Provus o ofera pe parcursul derularii proiectelor este completa, indiferent de solutia aleasa de catre client.

PROVUS a finalizat cu succes procesul de certificare cu organizatiile internationale VISA si MasterCard si a primit aprobarea Bancii Nationale a Romaniei pentru a opera pe piata romaneasca.

Pentru mai multe informatii, vizitati site-ul www.provus.ro.

3M si-a inceput activitatea cu peste 100 de ani in urma in St. Paul, Minnessota.

3M surprinde esenta noilor idei si le transforma in mii de produse ingenioase. Cultura creativitatii colective se metamorfozeaza intr-un flux permanent de tehnologii performante pentru o viata mai buna. Inovatia continua este esenta companiei 3M. Cu o cifra de afaceri de 31 de miliarde de dolari, compania 3M are 89 de mii de angajati in toata lumea si opereaza in peste 70 de tari. 3M face parte din cele 30 de companii care compun indicele bursier Dow Jones Industrial Average.

Pentru mai multe informatii, vizitati site-ul www.3M.ro sau www.3M.com sau urmariti-ne @3MNews pe Twitter.

HID
HID Global este un producator important in industria de control a accesului, oferind servicii clientilor din intreaga lume, tehnologii ce folosesc carduri inteligente, de proximitate cu sau fara contact, controlere pentru gestionarea accesului in statiile centrale, solutii pentru carduri securizate si personalizate, solutii software pentru gestionarea identitatilor digitale si a cardurilor cu fotografie, solutii de emitere a cardurilor securizate, cilindri electromecanici RFID. HID este un lider al acestei industrii in ceea ce priveste tehnologia de cardurilor si cititoarelor RFID in domeniul 13,56 MHz si 125 kHz, pentru o gama larga de aplicatii, inclusiv pentru comanda accesului, autentificarea IT securizata, timp si prezentare, precum si verificarea biometrica. Linia de produse HID care a fost premiata include carduri si cititoare inteligente, fara contact, tip iCLASS 13,56 MHz, carduri si cititoare de proximitate 125 kHz, cu banda magnetica si care folosesc tehnologia Wiegand. Avand sediul central in Irvine, California, HID Global detine birouri in intreaga lume care activeaza in mai mult de 100 de tari, fiind o companie a Grupului ASSA ABLOY

Sursa

 • Newsletter


 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro