Norme Coca 2023 - 2024

Dacă un medic nu raportează serviciile medicale prin utilizarea cardului de sănătate, de la 1 mai va primi zero lei de la Casă”, avertizează directorul CJAS Dâmboviţa, dr. Alexandra Stan ❚ Practic, odată cu obligativitatea folosirii cardului de sănătate, de la 1 mai, activitatea profesională a medicilor de familie va putea fi „măsurată” de Casa Asigurări de Sănătate numai pe baza numărului de carduri de sănătate care „trec” prin cititoarele din cabinetele acestora

VIRGIL VOINESCU

De la 1 mai a.c. activitatea profesională a medicilor de familie va putea fi „măsurată” de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) numai pe baza numărului de carduri de sănătate care „trec” prin cititoarele din cabinetele acestora. Potrivit directorului general al CJAS Dâmboviţa, dr. Alexandra Stan, medicii de familie devin astfel direct interesaţi să aibă la 1 mai cititoare de carduri în cabinete.

„Numai pe baza utilizării acestui instrument (n.n. cititorul de carduri) se va face decontarea serviciilor medicale acordate pacienţilor. Este interesul fiecărui medic de familie ca de la 1 mai, când utilizarea cardului va fi obligatorie, în cabinetul medical să existe un cititor de carduri. Dacă nu vor utiliza cititoarele de carduri de la 1 mai, medicii de familie nu vor primi nici un ban de la Casă”, a declarat dr. Alexandra Stan.

„Salariile medicilor de familie constau în raportarea serviciilor medicale acordate pacienţilor, iar acest lucru se face pe baza cardului de sănătate cu care pacienţii vor veni la medic. Dacă un medic nu raportează serviciile medicale prin utilizarea cardului de sănătate, de la 1 mai va primi zero lei de la Casă”, a mai transmis directorul CJAS Dâmboviţa.

4,5 milioane de carduri au fost activate la nivel naţional

Vă reamintim că începând cu data de 1 mai a.c., cardul naţional de sănătate va deveni unicul instrument de decontare şi validare a serviciilor medicale. Potrivit unui comunicat de presă remis de Casa Naţională de Sănătate şi preluat de Agerpres, până la jumătatea lunii martie, aproximativ 13,5 milioane de asiguraţi au intrat în posesia cardului de sănătate şi au fost activate în sistem aproximativ 4,5 milioane de carduri.

Cei peste 500.000 de asiguraţi care nu au primit cardul de sănătate sunt aşteptaţi la sediile caselor de asigurări sau la medicii de familie pentru a-l ridica. Asiguraţii care până la data de 1 mai nu vor intra în posesia cardului de sănătate vor beneficia de servicii medicale în baza unei adeverinţe de asigurat, eliberată de casa de asigurări. Cardul naţional de sănătate este un instrument de eficientizare şi transparentizare, care va permite un control mai bun a utilizării fondurilor din sănătate.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro