Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, a declarat joi că a crescut numărul internărilor de o zi, motiv pentru care se efectuează controale în mai multe spitale din Bucureşti şi din ţară.
"Când am spus că sunt mai multe internări de zi m-am referit la faptul că de la o lună la alta în unele spitale s-a triplat numărul de internări de zi şi atunci sigur că îmi pun o problemă atâta timp cât sunt şeful Casei ce se întâmplă acolo. De ce luna trecută nu au fost şi acum sunt de trei ori mai mult? Toţi din UPU au trecut în internarea de zi din intenţia de a aduce cât mai multe venituri la spital sau poate că nu au înţeles bine mecanismul".

"De anul acesta banii sunt separaţi pentru internări de o zi şi internarea continuă, până acum existau internări de zi, dar banii puteau se foloseau şi colo şi colo. Nu poţi să stai liniştit când vezi că într-un spital a crescut numărul internărilor de trei ori şi în altul nu. Depinde de adresabilitate, dar adresabilitatea este cam aceeaşi şi cu o lună în urmă şi dacă luna trecută au fost 100 şi acum sunt 300? Cred că sunt dator să mă uit ce se întâmplă acolo. Dacă cazurile sunt reale nu se întâmplă absolut nimic, dar de verificat trebuie verificat", a spus Ciurchea într-o conferinţă de presă.

Întrebat dacă a făcut verificări în acest sens şi în ce spitale, el a spus: "Le facem. La mai multe spitale din Bucureşti şi din ţară". "Lăsaţi-mă să vă dau date exacte în momentul în care am şi terminat aceste controale. Pentru că nu au pornit controalele pentru a încerca să stopăm internările, din contră, de a vedea ce se întâmplă", a explicat preşedintele CNAS.

Întrebat când se va face o evaluare a ceea ce s-a întâmplat de la introducerea Pachetului de servicii medicale de bază intrat în vigoare la 1 iunie, el a răspuns: "Ca să existe şi date relevante după această evaluare, după părerea mea nu cred că are vreun sens mai devreme de şase luni, iar dacă eşti profesionist ar trebui să o faci după un an, să prinzi şi sezon rece şi vară şi iarnă şi concedii". AGERPRES

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro