Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Sebastian Danielescu, a declarat, vineri, că la jumătatea lunii decembrie expiră contractul de management încheiat, conform legii, cu dr. Adrian Strâmbeanu, directorul Spitalului Judeţean Ploieşti. Cu două săptămâni înainte de acest termen, CJ, administratorul unității, nu a anunţat, însă, organizarea concursului pentru desemnarea viitoarei conduceri a SJU.

Conform Regulamentului de organizare şi funcţionare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, „managerul încheie contract de management cu preşedintele Consiliului Judeţean pe o perioadă de maxim 3 ani, conform legislaţie în vigoare”. În cazul de faţă, mandatul lui Adrian Strâmbeanu la conducerea SJU încetează pe 13 decembrie, așa cum a confirmat, vineri, președintele CJ Prahova, Mircea Cosma. În acest moment, însă, instituţia nu a lansat niciun anunţ cu privire la eventuala organizare a unui concurs, caz în care, la jumătatea acestei luni, ar putea fi invocată prevederea din acelaşi regulament, potrivit căreia „contractul de management poate fi prelungit sau poate înceta înainte de termen în urma evaluării anuale sau ori de câte ori este nevoie, efectuată pe baza criteriilor specifice stabilite şi aprobate prin act administrativ al preşedintelui Consiliului Judeţean”.

În completarea acestor precizări vine Regulamentul de organizare şi desfăşurare a  concursului pentru ocuparea funcţiei de manager persoană fizică, din spitalele publice din reţeaua de asistenţă medicală a Ministerului Sănătăţii, cuprins în ordinul ministrului Sănătăţii din 30 iulie 2010. „Consiliul de Administraţie al spitalului public numeşte prin hotărâre o Comisie de concurs, cu cel puţin 30 de zile înainte de data începerii concursului”, precizează documentul. La articolul 5, acelaşi act stipulează: „Consiliul de Administraţie al spitalului public publică în săptămânalul «Viaţa Medicală» precum şi pe site-ul spitalului sau al direcţiei de sănătate publică pe teritoriul căreia se află, anunţul de concurs, cu cel puţin 30 de zile înainte de data începerii acestuia”, „temele-cadru pentru proiectul de management precum şi bibliografia pentru concurs”, dar şi cuantumul taxei de participare.

În consecinţă, potrivit documentului care ar trebui să servească drept regulament cadru inclusiv pentru administraţiile locale către care au fost transferate spitale, până acum ar fi trebuit să aflăm de organizarea concursului pentru viitorul mandat de management, în cazul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Asta cu atât mai mult cu cât chiar reprezentanţii CJ dau ca aproape sigur scenariul potrivit căruia actualul director nu mai are şanse să termine nici mandatul actual, din care au mai rămas mai puţin de două săptămâni. „Există şi spitale mai bine conduse, cu bani mai puţini. S-au tot purtat discuţii la nivelul Consiliului Judeţean despre îmbunătăţirea condiţiilor în Spitalul de Urgenţă Ploieşti, dar este prima dată când aflu că se resterilizează bisturie care sunt de unică folosinţă. Cu acordul preşedintelui Consiliului Judeţean, cred că măsura va fi promovarea unui alt manager”, a precizat, vineri, vicepreşedintele CJ Prahova, Sebastian Danielescu. Însă nici în acest context nu se fac demersurile pentru găsirea unei noi conduceri. „Ca şi consilier judeţean şi membru în comisia de Sănătate a CJ Prahova, eu consider că până acum ar fi trebuit declanşate procedurile privind organizarea concursului, în contextul în care mandatul actualului manager expiră pe 14 decembrie”, a declarat, pentru Telegrama, Gheorghe Neaga.

Ce notă merită managerul Adrian Strâmbeanu?

Adrian Strâmbeanu a fost, în octombrie 2010, singurul candidat la concursul pentru ocuparea funcției de manager al Spitalului Județean de Urgență Ploiești. Fără concurență și, deci, fără emoții, acesta a obținut nota maximă la testul grilă și 9,13 pentru proiectul de management prezentat comisiei. Odată cu el, tot fără contracandidați, au obținut noi mandate Oresta Vasile, la Spitalul de Pediatrie Ploiești (nota 10 la test și 9,20 la proiect), respectiv Călin Boeru, la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Ploiești (nota 10 la test și 9,66 la proiect). Și, dacă tot veni vorba, nici în aceste cazuri nu s-a anunțat vreun concurs în viitorul apropiat.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro