Medici din 25 de judeţe, care au asigurat asistenţă medicală în anii 2009-2010, au de restituit un total de peste 9 milioane de lei, în urma unui control al Curţii de Conturi întreprins la Casa Naţională.

Echipa de control a stabilit că sumele care trebuie recuperate sunt rezultatul interpretării greşite a unui ordin de ministru privind cheltuielile de administrare şi funcţionare ale centrelor. Astfel, medicilor li s-a decontat un tarif de 15 lei, în loc de 5 lei, în condiţiile în care medicii susţin că numai salariul unei asistente este de aproape 8 lei.

În unele judeţe Casele de sănătate au trimis notificări medicilor pentru recuperarea banilor. Problema a fost semnalată de medicii de familie încă de la sfârşitul anului trecut şi – susţin ei – este luată în calcul şi închiderea unor centre deoarece, până la acest moment, nu s-a gasit o soluţie.

 

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro