Clinica de Urologie a Spitalului Clinic Județean Mureș va derula un program de screening gratuit pentru incontinența urinară la femei, în perioada 20-22 noiembrie, între orele 08-14.00, în Cabinetul spitalizări de zi din Ambulator.

Scopul acțiunii este de a informa femeile cu privire la simptomele afecțiunilor tractului urinar și se adresează, în special, celor care elimină accidental (involuntar) urină în timpul activităților care cresc presiunea intra-abdominală cum ar fi tusea, strănutul, râsul sau în situațiile în care nu pot ajunge suficient de repede la toaletă.

Incontinența urinară nu e o boală în sine, ci mai degrabă un simptom al unei afecțiuni a tractului urinar inferior și este foarte frecventă, mai ales la adulții vârstnici. De obicei, incontinența urinară nu cauzează probleme majore de sănătate, dar poate fi jenantă și poate afecta încrederea în sine a pacientelor.

Factorii de risc în apariția incontinenței urinare sunt reprezentați de sarcini multiple pe cale vaginală, obezitate, vârsta înaintată, cistite (infecții ale vezicii urinare), tusea cronică, diabetul zaharat, scleroza multiplă, accidentul vascular cerebral

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro