Norme Coca 2023 - 2024

Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România în parteneriat cu Colegiul medicilor din România vor organiza începând de luni şi până duminică cea de-a II-a ediţie a "Săptămânii pacienţilor", eveniment care îşi propune să aducă în spaţiul public problemele pacienţilor, să creeze un dialog constant şi constructiv între autorităţi reprezentanţii asociaţiilor de pacienţi.
Potrivit unui comunicat al organizatorilor remis presei, evenimentul va cuprinde Forumul Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi (28-29 martie), o expoziţie de fotografie cu tema "Portret de pacient cronic" şi o campanie de informare şi atragere de pacienţi în asociaţiile de pacienţi.

Forumul Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi va avea loc în Bucureşti şi va reuni reprezentanţii a peste 100 de asociaţii de pacienţi, în cadrul acestuia COPAC urmând a propune tuturor organizaţiilor un Cod etic de conduită a asociaţiilor de pacienţi şi o platformă comună de acţiune.

"Considerăm că este important pentru reprezentanţii asociaţiilor de pacienţi din întreaga ţară să discute cu viitorul ministru al Sănătăţii şi preşedinte al Casei Naţionale de asigurări de sănătate despre problemele pacienţilor cronici. În acest context politic instabil, cred că trebuie să fim uniţi, să stabilim o cât mai bună colaborare între toate asociaţiile de pacienţi prin intermediul unei platforme comune de acţiune pe acele probleme de interes pentru toţi. Doar în acest mod, vocea pacienţilor poate fi şi auzită şi respectată. De asemenea, vom propune tuturor asociaţiilor de pacienţi existente un Cod etic", a declarat Radu Gănescu, preşedintele Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România, potrivit comunicatului de presă. AGERPRES

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro